به گزارش خبرنگار مهر به نقل از رویترز، سهام بیشتر بازارهای جهانی امروز با کاهش محسوسی روبرو شده است به طوری که با کم رنگ شدن امیدها برای حل و فصل دیپلماتیک بحران اوکراین و درگیریهای مناطق جدایی طلب مورد حمایت روسیه در اوکراین به نظر میرسد بازارهای جهانی را با نوسان روبرو کند.
با افزایش گلوله باران مناطق شرقی اوکراین، یکی از رهبران مناطق جدایی طلب اوکراین اعلام کرد، روسیه بلاشک به اوکراین حمله خواهد کرد و مانع تحرکات غربیها در این کشور خواهد شد.
در حال حاضر قیمت دلار آمریکا و فرانک سوئیس افزایش یافته که عمده دلیل آن به کم رنگ شدن توافق احتمالی دیدار بین آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه برای بهبود روابط اوکراین رقم خورده است.
شاخص دلار نسبت به شش ارز اصلی تجاری و معاملاتی دیگر در بازارهای جهانی با رشد ۰.۳۰۱ روبرو شد در حالی که یورو در برابر فرانک ۰.۱۹ درصد کاهش یافت.
روبل روسیه ۱.۴۰ درصد کاهش یافت و به ۷۷.۱۶ نسبت به دلار آمریکل رسید، زیرا داراییهای روسیه به دلیل ترس از اینکه یک درگیری نظامی باعث تحریمهای گسترده غرب علیه روسیه شود، تحت تأثیر قرار گرفته است.
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، گفت: همه گزینهها در مورد تحریم روسیه در صورت حمله به اوکراین روی میز است، از جمله این که قرارداد خط لوله نورد استریم ۲ که قرار است گاز روسیه را به آلمان برساند شاید ملغی شود.
ریک مکلر تحلیلگر بازارهای جهانی در این باره گفت: سرمایه گذاران منتظر پایان سه روز آخر هفته هستند تا بازار سهام را که در حال حاضر ضعیفتر شده است، ارزیابی کنند.
مکلر افزود: «با ورود به این آخر هفتهای که عمدتاً با نگرانیهای ژئوپلیتیکی و بازار ضعیف به نظر میرسد نوسانات ادامه داشته باشد.
در اروپا، شاخص سهام در سراسر اتحادیه از رشد اولیه عقب نشینی کرد و ۰.۸۱ درصد کاهش یافت و سهامهای مسافرتی و بانکی نیز به کاهش شد. در وال استریت نیز سهام داو جونز درصد کاهش یافت.
بدهیهای خزانه داری ایالات متحده و دولت اروپا در حالی افزایش یافت که تحولات اوکراین ریسکهای تقاضا را کاهش داد. بازده اوراق ۱۰ ساله خزانه داری با ۵.۲ واحد کاهش به ۱.۹۲۲ درصد رسید، در حالی که بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله آلمان بزرگترین افت هفتگی از نوامبر را تجربه کرد.
طلا از سطح کلیدی ۱۹۰۰ دلار اندکی عقب نشینی کرد. هر اونس طلای آمریکا با ۰.۱ درصد کاهش به ۱۸۹۹.۸۰ دلار رسید.
نفت خام در بازارهای جهانی با کاهش محسوس قیمتی روبرو شده است، از طرف دیگر بیت کوین نیز از مرز ۴۰۰۰۰ دلار سقوط کرد و آخرین بار با افت ۱.۴۵ درصدی به ۴۰۰۹۵.۹۳ دلار رسید.
نظر شما